Delproteser (unitor)

Mangler du én eller flere tænder? Det kan være grundet udtrækning, medicin eller noget helt tredje. Selvom at du mangler en tand eller to, kan resten af dit tandsæt stadig være ganske raskt og stærkt. Hvis du gerne vil pynte på dit smil, så kan du overveje at få en delprotese. Delprotesen, også kaldt en unitor, erstatter en eller flere af dine tænder, så du igen kan smile bredt. Det vi gør er, at vi støber et stel hvorpå at tandproteserne som skal dække de manglede tænder bliver påsat. Vi tager aftryk af dit tandsæt, og på den måde kommer protesen også til at passe helt perfekt til dine øvrige tænder. Stellet monteres med en bøjle på dine almindelige tænder, og kombinationen af det holdbare stel, og styrken fra dine almindelige tænder sikrer, at protesen sidder rigtig godt fast. Stellet er faktisk så stærkt, at det ikke behøver at være særligt kraftigt for at kunne holde. Det kommer dig til gode, da det minimerer gener.

Kan man se forskel på mine tænder og protesen?

Som noget unikt, så arbejder vi med konceptet naturlige tandproteser, hvor vi arbejder med at få tandproteserne til at matche dine øvrige tænder udseendemæssigt. Vi kigger på faktorer som din alder, dine øvrige tænder, og arbejder med farver, små skævheder og andet som gør, at din protese til forveksling minder om helt naturlige tænder. Vi ved, at det betyder utroligt meget, at man tør smile. Og det mener vi, at vi kommer tættere på, ved at tilbyde denne type behandling. Hvis du har billeder af, hvordan dit smil så ud før, at du mistede din(e) tand/tænder, så kan vi også bygge protesen op omkring fotos. Så kontakt os endeligt – så stiller vi vores ekspertise og kunnen til rådighed, og giver dig smilet tilbage.

Kan jeg få tilskud til delprotese?

Glæden ved at få smilet tilbage er nærmest uvurderlig, men derfor er økonomien stadig ret vigtig, når det kommer til at få lavet disse indgreb. Det er vigtigt at søge inden at behandlingen påbegyndes, og efter en konsultation hos os, og efter at vi har udregnet et skøn på din behandling, så bør ansøgningen sendes. Når du skal søge tilskud til din protese, så hjælper vi gerne med at hente de rigtige og relevante tilbud hjem.

I udgangspunktet er der tre muligheder for at få tilskud til din protese. Vi har listet dem her, så du kan læse mere omkring dine muligheder inden at du overvejer en behandling:

  • Medlemskab af Sygeforsikring Danmark giver adgang til tilskud, såfremt at du er medlem af den rette gruppe. Inden en større proteseoperation, så kan det godt betale sig at undersøge hvilken gruppe du er i – eller om du er medlem overhovedet. For at være berettiget støtte skal du være i gruppe 1 eller 2. Du kan læse mere omkring medlemskab af Sygeforsikring Danmark ved at trykke på linket, eller kontakte os – så svarer vi gerne på spørgsmål omkring dette også.
  • Økonomisk vanskeligt stillede pensionister kan få et tilskud af kommunen. Tilskuddet bliver dog beregnet ud fra den billigst mulige løsning, og kan derfor række længere eller kortere afhængigt af hvilken løsning du gerne vil have lavet. Kommunens tilskud er også afhængigt af formue, men kan komme op at dække så meget som 85% af protesen. Hvis du har spørgsmål til denne løsning, så Kontakt Os gerne, så svarer vi gerne på dine spørgsmål.
  • Er der tale om en skade som skal udbedres, eller har du en tandforsikring? Så kan det godt betale sig at undersøge i hvilken grad at dit forsikringsselskab dækker dig. For at finde ud af hvor godt du er sikret, og om du eventuelt kan spare lidt på din næste behandling, så bør du kontakte dit forsikringsselskab inden større behandling påbegyndes.

Virker betalingen uoverskuelig? Hos MinTandtekniker ved vi godt, at det kan virke voldsomt, når der kan forekomme disse uventede udgifter, hvis du ikke havde planlagt en behandling. Derfor tilbyder vi en rentefri afdragsordning via KRONEKonto, så du kan nyde af dit nye smil, og betale hen over overskuelig tid. Et skinnende smil skal være for alle! Du kan læse mere om KRONEKonto ved at følge dette link.